Kelas Bahasa Arab

Oleh: Nur Eza Fazira Bt Ridzuan

Gambar oleh : Nur Eza Fazira Bt Ridzuan

KELAS BAHASA ARAB

UUM ONLINE: Seramai 15 orang pelajar Dewan Penginapan Pelajar SME BANK   (DPP SME BANK ), Universiti Utara Malaysia    ( UUM ) telah menyertai satu program Kelas Bahasa Arab di bilik Bengkel Aktiviti pada 14 Mac 2016 hingga 28 Mac 2016 yang lepas.

Melalui Program Kelas Bahasa Arab itu, para pelajar dapat meningkatkan kemahiran dalam menguasai Bahasa Arab dengan lebih efektif di samping  menambahkan ilmu pengetahuan para pelajar dalam Bahasa Arab. Selain daripada itu, program ini diadakan bagi bertujuan untuk menarik pelajar muslim dan juga bukan muslim dalam mempelajari Bahasa Arab.

Sementara itu, pengarah projek, Muhammad Farizuan bin Mohammad Shukry merakamkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat dan memberikan komitmen yang tinggi dalam menjayakan program itu.

“Program sebegini diharapkan dapat dilaksanakan lagi pada masa akan datang supaya dapat memberikan lebih banyak informasi dan mendatangkan manfaat yang berguna kepada para pelajar,’’ katanya.