TITANS CHALLENGE

TITANS PICTURE

INAPAN SISWA (INASIS) SME BANK: Program Titans Challenge INASIS SME Bank anjuran Biro Sukan dan Rekreasi SME Bank telah berlangsung pada 14 Oktober 2016 di Padang Bukit Kachi Universiti Utara Malaysia (UUM) dengan penyertaan 71 orang pelajar.

Program Titans Challenge bermula pada jam 8.30 pagi dan berakhir jam 12.00 tengah hari.. Sebelum acara bermula regangan badan dilakukan. Titans Challenge ini melibatkan 6 aktiviti iaitu, fitness test, dribble test, tic tac toe, mental strength, sharp shooter dan head shot.

Tujuan utama program ini dijalankan adalah untuk memupuk semangat kesukanan dan cintakan tanah air dalam kalangan pelajar pelbagai bangsa.

Pengarah program, Muhammad Farizuan bin Mohammad Shukry berkata program ini dapat memberi latihan fizikal dan melahirkan semangat 1Malaysia dalam kalangan pelajar di UUM. Program sebegini diharap dapat dilaksanakan lagi pada masa akan datang kerana ia memberikan banyak manfaat dan pengalaman berguna khususnya kepada pelajar UUM.

01 NOVEMBER 2016, SELASA | 01 SAFAR 1438H

TITANS CHALLENGE